fbpx

Familieselskapet Egenes Brannteknikk fikk bedre likviditet med nytt forretningssystem, Microsoft Dynamics 365 Business Central, levert av eSeven – som er spesialister på levering av ERP-system i Norge.

Etter å ha undersøkt med flere leverandører av ulike forretningssystemer og gjennomgåing av flere tilbud og demonstrasjoner, valgte Egenes Brannteknikk systemet fra eSeven.

Egenes Brannteknikk har produsert over 2000 brann- og redningsbiler i Flekkefjord siden 1952. I nettbutikken selger de brannutstyr og utfører service av ulike produkter. Selskapet har en omsetning på ca. 196 millioner, og leverer mer enn 50 brann- og redningsbiler hvert år.

– Det var så tungvint før vi fikk det nye systemet. Vi hadde et veldig gammelt system der vi måtte ha flere tilleggsprogrammer for å få det til å fungere. Systemet var rett og slett ikke tilpasset moderne maskiner, forteller driftssjef Bjørn M. Egenes i Egenes Brannteknikk.

Egenes Brannteknikk er et norsk aksjeselskap med 42 ansatte som holder til i Nulandsvika 4 km. øst for Flekkefjord i Agder.

Er du på jakt etter et bedre ERP-system? Se ulike forretningssystemer her.

Egenes startet å jobbe i familiebedriften i 2007 som elektrikerlærling og klatret videre opp som servicetekniker, prosjektansvarlig og nå driftssjef. Han har dermed opparbeidet seg god oversikt over hva som foregår i de ulike leddene i selskapet.

Spesialister på ERP-system

Eseven holder til i Sandnes og er spesialister innen Microsoft Dynamics ERP innen bygg og anlegg, leverandørindustrien i olje og gass, samt produksjon- og industribedrifter.

Enterprise Resource Planning (ERP) er en programvare som støtter opp om flere av en bedrifts virksomhetsområder, som produksjon, lager, salg, innkjøp og økonomi. Målet er å håndtere virksomhetens informasjon og tilfredsstille behov for styring og administrasjon.

Et skreddersydd system

Det var mangel på folk som kunne det gamle programmet og dermed vanskelig å få hjelp. Egenes Brannteknikk var avhengige av å få et tilpasset forretningssystem for å få bedre oversikt.

– Med Microsoft Dynamics 365 Business Central fikk vi et komplett system og større oversikt over prosjekter og ulike prosesser. Vi var og avhengige av å få et skreddersydd tilbud, og det var det eSeven som kunne løse på best mulig måte, sier han.

Driftssjef Bjørn M. Egenes i Egenes Brannteknikk.
Driftssjef Bjørn M. Egenes i Egenes Brannteknikk.

Egenes Brannteknikk har mange prosesser som må implementeres i systemet. Spesielt i prosjektarbeid. De ansatte har merket en enorm forskjell fra det gamle til det nye systemet. Det kan ofte være krevende å skifte til nytt system, men de ansatte synes at overgangen gikk problemfritt.

– De ansatte var veldig lei av det gamle systemet, og veldig innstilt på å få et nytt ERP-system som gjorde hverdagen enklere. Vi fikk god hjelp av forståelsesfulle konsulenter i eSeven, som skjønte hva vi ønsket og løste dette på en god måte.

Oversiktlig med nytt system

Det nye systemet var i gang 1. januar 2020. Den største fordelen med nytt system for Egenes Brannteknikk var at det fikk større oversikt. Før var det mye papirarbeid, og nå er prosessene automatisert.

– De på økonomiavdelingen har nok merket det mest. Faktura går mye fortere ut, godkjenningsflyten går bedre og skannings-prosessen går mye bedre. Det nye systemet, Microsoft Dynamics 365 Business Central, har gitt oss en bedre likviditet. Og det er vi svært fornøyde med, sier han fornøyd.

Egenes anbefaler både eSeven og forretningssystemet til andre. 

– Med tanke på et godt gjennomtenkt samarbeid og ha et komplett system som fungerer optimalt på alle måter, anbefaler jeg eSeven og programmet til andre, sier driftssjefen.