fbpx

Hvor er forretningsinformasjonen din tryggest?

Sikkerhet er en viktig faktor i diskusjonene rundt valget mellom lokal erp-løsning, og skyløsning. Vår observasjon er – hittil – at den lokale løsningen ofte blir oppfattet som det tryggeste alternativet. Rett og slett på grunn av nærheten til dataene, og tanken på å ha full kontroll. Interessant spørsmål er selvfølgelig om denne antagelsen er riktig, og hvordan dagens virkelighet faktisk ser ut. Hvor er ERP / CRM-dataene dine sikrest, i ditt eget datasenter eller i den store skyen?

Datasikkerhet får mye oppmerksomhet fortiden.
Og med rette, for det kan være mange som har interesse av å få tilgang til, kontrollere, eller til og med stjele dataene dine. I dagens konkurransedyktige markeder tvinges organisasjoner til å være svært forsiktige med dataene sine av flere grunner.
Vi ser på dette først med utgangspunkt i at du jobber på en lokal server.
Det første du må tenke på, er profesjonalitetsnivået du trenger. I raskt tempo, blir hackere stadig mer sofistikerte, og du må alltid ligge et skritt foran dem. Så du bør vurdere det faglige nivået på IT -personalet, deres erfaring og mentalitet, størrelsen på budsjettene dine, og evnen din til å fylle ledige stillinger.
Det andre aspektet, er kunnskapsnivået i bedriften. Hvor kunnskapsrike er IT -personalet ditt i dag? Når var siste gangen du fikk et nytt perspektiv ved å ansette en ny kollega? Hva er størrelsen på budsjettene dine for trening og inspirasjon? Er det nok til å holde tritt? Og hva var trenden for disse budsjettene de siste årene?

Det tredje du må tenke på, er bredden på din kunnskap og erfaring. I hvilken grad kan du dekke alle applikasjoner, databaser, operativsystemer og rapporteringsverktøy som organisasjonen din bruker i dag? Er du fornøyd med svaret?

Fjerde tema er fysisk tilgang til serverne dine. Hvor nøyaktig er tilgangskontrollen til serverrommet ditt? Hvor mange forskjellige mennesker har tilgang? Har du noen ide om hva kolleger og eksterne leverandører gjør i dette rommet? Og ikke glem ansatte i rengjøringsfirmaet som jobber etter stengetid.

Til slutt må vi snakke om oppdateringer og revisjoner. Hvor ofte utfører du en profesjonell EDB -revisjon? Levert av et eksternt selskap som forteller deg hvor de svake punktene i sikkerhetsstrategien din er. Og hvor nøyaktig er du når du følger opp rådene deres?
Grove anslag forteller at 40 prosent av alle selskaper som bruker lokale løsninger ikke tar daglig sikkerhetskopi av dataene sine. Er det sjokkerende nyheter for deg? Og er du sikker på at organisasjonen din tilhører de andre 60 prosentene? La oss stikke fingeren i jorda, i dagens verden er datasikkerhet svært viktig. Og fakta er at som oftest er datasikkerhet slett ikke kjernevirksomheten din. Din viktigste oppgave, er å drive virksomhet din og fokusere på kundene dine, dine ansatte og de ønskede resultatene.

Oppsummert – skyen er trygg

I 2020 vant Microsoft kontrakten Joint Enterprise Defense Infrastructure, tildelt av Pentagon, hovedkvarteret til USAs væpnede styrker. Sannsynligvis den organisasjonen som verdsetter pålitelighet mest av alle selskaper rundt om i verden. Og har mest å tape! Dette skyprosjektet, kan forhåpentlig fjerne nervøsiteten i mange selskaper om sikkerhet i skyen; Microsoft har 3.500 cybersikkerhetsingeniører, og investerer 1 milliard dollar i året i cybersikkerhet. Dette prosjektet snakker for seg selv, og beviser at sikkerheten i Microsoft -datasentrene er langt bedre enn serverrommet og IT -personalet, til det gjennomsnittlige SMB -selskapet.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.