fbpx

Jobber du i forretningsprogramvaren din etter «lykke og fromme»-prinsippet? I tilfelle, er det ikke særlig smart.

Kjørte du bil før du hadde førerkort? Nei, det er for farlig, ikke sant? Å kjøre bil uten nok trening er en enorm risiko, og kan forårsake store skader. Med stor materiell innvirkning som kan hjemsøke deg i årevis. Men hva med bruken av forretningsprogramvare i bedriften din? Hva er innvirkningen når sluttbrukerne av bedriftsprogramvaren din ikke har fått nok opplæring til å få «ERP / CRM-førerkort»?

Trafikksikkerhet er viktig. Trafikkreglene finnes for å holde oss trygge. Førerkort utstedes først etter en overbevisende demonstrasjon av kjøreferdigheter.  Det er sånn vi sørger for at en sjåfør er dyktig nok, og alle forstår at førerkortet koster endel, både tid og penger.

Er det på samme måte med bedriftsprogramvare? Selv om du kan forårsake mye skade ved feil bruk av et ERP / CRM-system, er det fortsatt ingen tilsyn. Ikke fra regjeringens side, ei heller fra ledelsen der du jobber. Dessuten er det vanligvis selskapets ledelse som har besluttet at opplæring og instruksjon er for dyrt. Opplæring er ofte et av de første kostnadselementene som blir skrelt bort i forhandlingene.

La oss si det som det er. Leverandøren som tilbyr mest opplæring, er vanligvis den som først blir strøket fra listen. Fordi det er for dyrt. Selv om du vet at mangel på opplæring, kan føre til feil i prosjektene, så satser du på at nyansatte kan læres opp av ansatte med erfaring. Det er som å la de svaksynte lede de blinde.

De potensielle konsekvensene av denne tilnærmingen er katastrofale! Brukerne dine roter det til fordi de ikke er kvalifiserte. Sannsynlig er det også at de fortsetter sin bekymringsløse bruk av programmer som Excel eller Access. Enden på visa, er at du ikke kommer deg noe særlig lenger, dessverre.

Så- hvis du virkelig prøver å lykkes med prosjektene dine, må du alltid sørge for tilstrekkelig opplæring. Og det bør skje så tidlig som mulig i implementeringsprosessen. Men også når du oppgraderer til nye versjoner, og når du ansetter, bør du sørge for grundig opplæring. Det er, tross alt, den eneste måten å unngå «skalting og valting» med bedriftens programvare.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.