fbpx

I fjor snakket Microsoft høyt om sine ambisjoner om å gjøre den skybaserte ERP-løsningen Dynamics 365 Business Central til verdens beste ERP-system for små og mellomstore bedrifter. Bred tilgjengelighet i mange land verden rundt er imidlertid helt nødvendig for å bli best. Og det er nettopp det Microsoft gjør. Med den nyeste versjonen som ble sluppet våren 2022 kunngjorde selskapet at antallet fullt lokaltilpassede versjoner er utvidet med ytterligere 22 versjoner, til imponerende 91 versjoner i alt. En økning på 32 prosent. Og som om ikke det var nok: flere lokale versjoner er på vei!

I dagens digitaliserte næringsliv kan mellomstore og til og med små bedrifter selge og levere sine varer og tjenester globalt. Dette har imidlertid konsekvenser for IT-systemenes omfang og utnyttelse. Derfor er det viktig når du velger ny ERP-løsning at du hele tiden sjekker om potensielle leverandører har et internasjonalt tilbud. Og i så fall hvor mange lokale versjoner som er tilgjengelig. Og om systemet passer med din nåværende og fremtidige virksomhet. Fordi nesten alle land har sine særegenheter når det gjelder regnskap, skatteregler og rapportering. Og dessuten finnes det alltid velkjente kulturforskjeller.

Du bør definitivt ikke gå i fellen der du starter med en lokal leverandør i hjemlandet, bare for at du like etterpå støter på problemer straks du tar skrittet ut i verden. Dessverre har mange bedrifter måttet lære denne leksen på den harde måten.

Med siste versjon av Dynamics 365 Business Central som kom våren 2022, finnes det nå 91 lokaltilpassede versjoner. Disse versjonene dekker til sammen hele 78 prosent av verdens bruttonasjonalprodukt (BNP). Og det slutter heller ikke der, for Microsoft har planlagt ytterligere 20 lokale versjoner som skal slippes høsten 2022. Da kommer antallet lokale versjon opp i over hundre.

Til sammenligning: Dynamics NAV, den lokalbaserte forgjengeren til Business Central, har 46 lokaltilpassede versjoner. Konkurrentene ligger langt etter.

Alle disse utvidelsene gjør Dynamics 365 BC enda mer attraktivt for bedrifter som ser seg om etter ny ERP-løsning. Særlig dersom du forstår at hver versjon støttes av lokale implementeringspartnere som kjenner den lokale versjonen inn og ut, snakker samme språk og forstår den lokale kulturen. Og som kan bistå deg på det lokale språket og i den lokale tidssonen.

Dersom du driver en lokal virksomhet i dag, tenker du kanskje at dette budskapet gjelder noen andre, og ikke deg. Men har du noen aning om hvor den fremtidige veksten i selskapet vil være om fem til ti år? Og hvilke internasjonale muligheter som vil dukke opp?

Så hvorfor skal du begrense deg allerede nå når du velger ny ERP-løsning?