fbpx

Våre bransjeløsninger for produksjon og prosjekt

Skytjenester vs. «on-prem»

Tradisjonelt har bedrifter kjøpt software og lagret datene sine på egne servere eller egne datasentre. Det er fremdeles mulig å jobbe på denne måten, og for noen er det denne måten som passer best. Men stadig flere velger å flytte fra tradisjonell «on-prem» til skybasert, og vi ser at skytjenestene blir stadig mer omfattende, brukervennlige, og prisgunstige.
Jobber man 100% skybasert, leier man både software, systemer og lagringsplass. Man trenger altså ikke å forholde seg til egen infrastruktur. Mens du før var bundet til kontorplassen din, og til den PCèn som var satt opp til nettopp deg, står man, med skytjenester, fritt til å jobbe når som helst og hvor som helst. En annen fordel med skytjenester, er at man kan dele dokumenter, og flere kan jobbe i det samme dokumentet.
Mens man før kjøpte lisenser og eide de til evig tid, gir skytjenester bedre fleksibilitet ved at man kan justere antall lisenser, opp eller ned, i forhold til faktisk bruk. Således betaler man kun for det man faktisk bruker, og får mindre «død» kapital.
Mange har benyttet seg av skytjenester i mange uten å være klar over det. De fleste av oss har for eksempel hatt bildelagring hos en leverandør av fotoprodukter i mange år. Og hvem har ikke mailkonto hos Yahoo eller Hotmail? Nå er det altså mer og mer vanlig at også forretningssystemer og bransjeløsninger leveres som skytjenester.

Er det trygt å lagre i skyen?

Det anses nå som tryggere å lagre i skyen enn på en lokal server. I tilfelle PCèn eller telefonen din blir borte, eller om det brenner på kontoret, så ligger dataene din trygt i skyen, og kan når som helst hentes ned til en annen maskin eller enhet. Har du krav om at dataene dine skal lagres i Norge, er det godt å vite at Microsoft planlegger å bygge datasentre i Norge.

Oppsummert: Skylagring betyr at du bruker internettet til å lagre dataene dine på eksterne servere, istedenfor å lagre de på lokale hard-disker. Det er en trygg måte og lagre data på, og gir mulighet for bedre og mer produktivt samarbeide. Mer om skytjenester

Kontakt Vibeke Walløe Tvedt om dette på mail eller telefon 916 08 337