fbpx

Med oppgradert ERP-system går flyten bedre enn noen gang hos Nordic Crane Vest på Sola. Det meste har blitt digitalisert og all håndtering av dokumenter har blitt fullautomatisert med det nye forretningssystemet Microsoft Dynamics 365 Business Central.

– Vi får lite tilbakemeldinger lengre på systemet, og det er bra i vår verden. Det betyr at det er lite fokus på programutfordringer og mer på driftsdata, forteller systemansvarlig Øyvind Dahle som har vært 11 år i Nordic Crane.

Crane Norway Group er med sine Nordic Crane selskaper en ledende og tradisjonsrik leverandør av alle typer kran- og transporttjenester. Selskapet utfører løfte- og transportoppdrag innen alle bransjer og størrelsesorden og drar nytte av 40 års erfaring med arbeid på landbaserte petroleumsanlegg og bruk av mobilkraner offshore.

eSeven – spesialister på ERP-system

Sandnesbedriften eSeven er spesialister på forretningssystemet Microsoft Dynamics ERP innen bransjene bygg og anlegg, industribedrifter og leverandørindustri innen olje og gass. eSeven er Microsoft Gold Partner, som betyr at de har et tett samarbeid med Microsoft.

Har du spørsmål? Ta kontakt med oss om nytt ERP-system her.

Motiverte for en systemendring

Det var flere utfordringer med det gamle systemet. Den var høy driftskostnad

og for komplisert i forhold til Nordic Crane sin driftsmodell. De ønsket seg en standard løsning som var enklere. Overgangen til nytt system gikk smertefritt på grunn av god leveranse fra eSeven, men og fordi brukerne var motiverte for en systemendring.

– Vi bruker hovedsakelig Microsoft Dynamics til oppfølging av oppdrag og fakturering. Vi er i samme konsern som Stangeland Maskin, og derfor så vi fordelen med å ha likt system og leverandør. Vi fikk raskt en trygghet til de som jobber i eSeven, og derfor var det et lettere valg å velge systemet fra dem.

I økonomiavdelingen i Nordic Crane opplever de det nye ERP-systemet brukervennlig. Dahle forteller også at det er en stor fordel å handle kompetanse lokalt. I disse dager er det ekstra viktig.

– I en pandemi er det viktig å støtte hverandre så godt vi kan. Vi ønsker å bruke mest mulig av tiden vår på det vi kan best, altså løft og transport, og da trenger vi hjelp på det vi ikke har kompetanse på selv. Og det er alltid enklere med lokal tilhørighet. Det føles trygt og godt, samt er effektiv, forteller Dahle.

Microsoft Dynamics 365

Systemet Microsoft Dynamics 365 er tilgjengelig på flere språk og har flere valutaer å velge mellom. Forretningssystemet gir mellomstore og mindre bedrifter over hele verden et bedre datasystem.

Les mer om Microsoft Dynamics 365 Business Central her.

Dynamics 365 ERP passer de fleste norske bedrifter, fra handelsbedrifter, prosjektorienterte bedrifter til avanserte produksjonsbedrifter. Ved bruk av Microsofts nyeste teknologi for utvikling av tilleggsfunksjonalitet, kan du tilpasse systemet uten at det går på bekostning av fremtidige oppgraderinger.

Ønsker du at vi skal ta kontakt med deg? Legg igjen e-post og telefonnummer, så tar vi kontakt snart.